INSPIRATIE

Onze manier van werken is geïnspireerd op Bauhaus: een samensmelting van ambacht, kunsten, techniek en industrie. We geloven dat een beter ontworpen en uitgevoerde woonomgeving een positief effect op je heeft. Een interieur dat echt bij je past, met pure materialen die je extra comfort geven: dat maakt je gelukkig.

MICHIEL & MARIEKE

Michiel is de vakman van ons twee, het materiaal zit onder zijn nagels. Hij is een onbetwiste meester in betonstuc en leemstuc met meer dan twintig jaar ervaring. Hij startte VERBAU in 1996. Van schilderwerk en het maken van houten meubels tot kleine verbouwingen: Michiel pakte alles aan om naast zijn kunstenaarschap brood op de plank te krijgen voor zijn jonge gezin. Gaandeweg kreeg hij steeds meer plezier in het werken met het 100% natuurlijke materiaal leem.

“Naar aanleiding van de vraag van een opdrachtgever naar waterdicht stucwerk, inmiddels ruim 15 jaar geleden, zocht ik een geschikt materiaal voor de afwerking van natte ruimtes. Als het juiste materiaal toen voorhanden was geweest, had VERBAU-betonstuc nooit bestaan.”

Michiel Verheggen, eigenaar VERBAU

Marieke vind je vaak in de toonkamer waar ze je graag helpt met het maken van de beste keuzes voor jouw project. Ze regelt ook dat de webshopbestellingen met de juiste zorg de deur uitgaan en beantwoordt met liefde jouw (technische) vraag. Net als Michiel studeerde ze aan de kunstacademie.

ONZE VISIE

Michiel & Marieke studeerden allebei aan de kunstacademie. Daardoor doen we ons werk bij VERBAU net even anders. We zien een vergelijking tussen onze manier van werken en de kunststroming Bauhaus (vandaar ook onze naam) een samensmelting van ambacht, kunsten, techniek en industrie. Net als de oprichters van Bauhaus geloven we dat een beter ontworpen en uitgevoerde woonomgeving een positief effect op je heeft. Dat geloven we niet alleen, we weten het uit eigen ervaring.

“Wat is het heerlijk thuiskomen in een huis dat echt bij je past, met fijne materialen die extra comfort geven. Dat maakt van ons gelukkigere mensen. Zo’n huis wensen we jou ook toe.”

Marieke Hüsstege, eigenaar VERBAU

HET MATERIAAL

Michiel werkte jarenlang met verschillende merken béton-ciré, Beal Mortex, microtopping en microcement. Maar steeds was hij niet (helemaal) tevreden over de geleverde kwaliteit. De verwerking was te ingewikkeld, foutgevoelig en/of arbeidsintensief en de kwaliteit van de afwerking liet te wensen over.

“De materialen die beschikbaar waren, waren te zacht, niet vochtbestendig of hadden een belabberde coating die steeds opnieuw moest worden aangebracht. En bij alle leveranciers liep ik als vakman tegen hetzelfde aan: er was geen adequate ondersteuning als ik wilde weten wat de juiste ondergrond of afwerking was of als ik een andere technische vraag had.”

Michiel Verheggen, eigenaar VERBAU

Toen we een product dat wel aan onze strenge eisen voldeed echt nergens konden vinden, besloten we het dan maar zelf te ontwikkelen. Na een intensieve zoektocht vonden we hoogwaardige producenten waar we intensief mee konden samenwerken en zo ontstond VERBAU-betonstuc. En omdat we ons mooie product niet alleen voor onszelf wilden houden werd VERBAU óók een winkel en webshop.

“Sinds we de eerste versie van ons eigen merk VERBAU-betonstuc op de markt brachten, hebben we geen seconde stil gezeten. Het product ontwikkelen we continu. Dat doen we vanuit onze eigen ervaring én met de input uit ons professionele netwerk. Zo zorgen we voor constante innovatie en verbetering bij onze technische producenten. Dat leverde eind 2017 VERBAU-betonstuc kant&klaar op: een betonstuc dat van zichzelf helemaal waterdicht en enorm vlekbestendig is. Uniek in de markt.”

Marieke Hüsstege, eigenaar VERBAU

Na al die jaren durven we wel te stellen dat VERBAU de eersteklas partner is voor betonstuc en leemstuc. En dat onze materialen de beste zijn die je kunt vinden in Nederland en België. Kwaliteit staat bij ons namelijk echt altijd voorop.

JOUW PROJECT

Genoeg over ons. Nu over jou!

Klaar voor een eigen project in betonstuc of leemstuc? Wij weten wat je nodig hebt voor een perfecte uitvoering. En we delen onze kennis en professionele producten met liefde. Of je nu een doorgewinterde professional bent of een beginnende doe-het-zelver. We zijn er voor je. We helpen je bij het bereiken van het beste eindresultaat. Met onze werkinstructies, video’s, workshops maar ook aan de telefoon of in onze toonkamer.

Laat je het werk liever over aan een vakman of -vrouw? Michiel en ons kleine vakteam werken in heel Nederland en België. Is onze agenda al vol? We hebben een geselecteerd netwerk van bekwame vakmensen die het werk bij je kunnen uitvoeren. We brengen jullie graag met elkaar in contact. Zo zorgen we samen voor het mooiste eindresultaat: het realiseren van jouw woonwens!

SAMENWERKEN

Bij VERBAU werken we al sinds de oprichting veel en intensief samen met andere ambachtslieden, ontwerpers en producenten. Door die samenwerking en de input van de vele professionals die met onze materialen werken, zorgen we continu voor innovatie en verbetering van onze materialen. Wil jij als vakman of -vrouw kennismaken met VERBAU-betonstuc? We komen graag met je in contact.